top of page

“Ik mag alles kopen wat ik leuk vind, wie wil dat nou niet?”


“Ik mag alles kopen wat ik leuk vind, wie wil dat nou niet?”

Nikki Lenssen (27) neemt bij Lenssen Manders samen met haar tante het management op zich. Na haar oma, tante en vader vertegenwoordigt zij nu, samen met haar broer en nicht, de derde generatie in de zaak: “Mijn oma richtte dit bedrijf op. Schijnbaar zeg ik al vanaf mijn vierde dat ik hetzelfde wil doen als mijn oma. Dat is gelukt.”

Kijkje in andermans keuken

“Na mijn opleiding TMO had ik het gevoel nog lang niet klaar te zijn met leren. Ik ben heel praktisch ingesteld; een echte doener, dat zocht ik ook in een vervolgopleiding. Het traineeship van Cube sloot perfect aan op mijn wensen. Je neemt veel theoretische kennis tot je, maar gaat daarmee ook vrijwel direct in de praktijk aan de slag. Het tweede jaar van mijn traineeship vervulde ik binnen het familiebedrijf, het eerste jaar bij Koopman Mode. Ik vond het belangrijk om ook eens te ervaren hoe het is om voor een onbekende baas te werken. Mijn vakantie- en weekendbaantjes vervulde ik immers altijd binnen Lenssen Manders. Daarnaast wilde ik ook weleens een kijkje nemen in andermans keuken. Daar leerde ik ontzettend veel van.”

Eigen kracht

“Binnen Cube ontwikkelde ik mij op professioneel én persoonlijk vlak. Persoonlijke begeleiding stond centraal, dat maakte dit traineeship voor mij zo bijzonder. Natuurlijk kwamen alle facetten van het ondernemen in de mode aan bod, maar daarnaast leerde ik vooral ook mijn eigen kwaliteiten kennen. Dankzij Cube vond ik mijn eigen kracht. Ik leerde mij focussen op mijn sterke punten om daarin mijn weg te vinden.”

Shop till you drop

“Bij Lenssen Manders zien mijn dagen er nooit hetzelfde uit. Ik krijg veel vragen vanaf de werkvloer en houd me bezig met de inkoop en marketing. Super leuk vind ik dat, zo allround bezig zijn. Wat ik het allerleukste aan mijn werk vind? De inkoop. Ik mag heel veel geld besteden aan kleding en alles kopen wat ik leuk vind. Wie wil dat nou niet?”

Familiedroom

“Samen met mijn broer en nicht wil ik het familiebedrijf voortzetten. Daarnaast hoop ik nog volop opleidingen en trainingen te mogen volgen die mij daarbij helpen. Ik droom ervan hoe onze kinderen dit bedrijf ook ooit weer voortzetten. Dat zou mij, mijn vader, tante en oma zo ontzettend trots maken. Mijn tip voor vakgenoten? Sta open voor nieuwe kansen en blijf jezelf ontwikkelen; zo wordt dit vak nooit saai.”


https://mode.werkindewinkel.nl/nieuws/“ik-mag-alles-kopen-wat-ik-leuk-vind-wie-wil-dat-nou-niet”

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page