top of page

“Mensen mooier maken, is het leukste wat er is!”

Heleen Koppenaal (52) van Buijsse Mode, zit al 25 jaar in het vak. “Een jubileum! Haha. Ik kan het nog lang niet loslaten. Mensen mooier maken, is gewoon het leukste wat er is. Als ik bijvoorbeeld een moeder van een bruid mag helpen om iets prachtigs te vinden voor de grote dag, ben ik een gelukkig mens.”

Heleen

Geen joggingbroek

Heleen houdt van ‘gezellige’ en feestelijke kleding. “Als ik op straat loop, denk ik: ‘Goh, saai. Grijs. Zwart… Mensen zijn al snel bang dat ze te opvallend of te chic gekleed zijn. Ik niet hoor. Zelfs als ik vrij ben, zal je me niet snel in een joggingbroek zien!”


Mooier maken

Die esthetiek is Heleen met de paplepel ingegoten. “Mijn ouders namen ons vroeger al elk weekend mee winkelen, heerlijk! Ik heb de kappersopleiding afgerond, maar ben dus geen kapper geworden. Vanaf mijn zeventiende heb ik alleen nog maar in de retail gewerkt. Altijd met plezier. In 2013 begon ik bij Buijsse Mode in Middelharnis, Zuid-Holland. Wat mij betreft één van de mooiste zelfstandige modezaken van Nederland. Mensen komen echt van heinde en verre hierheen. Dat ontroert me!”


Heftige cursus

Vorig jaar startte Heleen met de traineeship ‘De Klantspecialist’ van CUBE. “Dat vond ik best heftig. Want toen kreeg ik ineens, na jarenlang in de winkel te staan, te horen dat ik bepaalde dingen compleet anders moet doen. Pff… Maar ik merkte, dat er wel degelijk een filosofie achter zit. Ik vond het geweldig. Esther heeft me geleerd om te ‘schakelen’. De winkelende klant van nu is niet meer de klant van vroeger. Die vraagt om een andere benadering. Bij binnenkomst al.”


Bij jezelf blijven

Heleen: “Ik was nerveus voor dat examen, joh! Mijn kinderen zeiden dan ook: ‘Mam, jij mag nooit meer aan een cursus meedoen, want dan raak je weer zo gestrest, haha. Ik was zeer blij met het resultaat En weet je, ik mis het nu al! Ook al neem ik nou ook weer niet meteen alle wijsheid over, hoor. In sommige dingen blijf ik gewoon mezelf, zoals ik al jaren doe.”


Bezige bij

“Gisteren was het stil in de winkel”, vertelt Heleen. “Dan ben ik dus niet blij. Echt, zet mij aan het werk! Hoe drukker hoe liever. Daarom is het ook zo fijn dat ik me steeds meer met inkoopzaken mag bemoeien. Samen met hoofd inkoop, Chantal, ben ik veel onderweg, bijvoorbeeld naar Amsterdam of naar de beurs in Berlijn of Düsseldorf. Ik vind het zo’n interessante wereld, al die trends en kleuren! Dan ben ik helemaal in mijn element.”


Meer informatie over CUBE en de ‘De Klantspecialist’ vind je hier.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page