top of page

"Laat mij maar wapperen met koffie en prosecco!"Zo goedlachs als Mariella Martin van Modehuis Blok in Uithoorn kom je ze maar zelden tegen. We vermoeden dat de 55-jarige winkelmedewerker zelfs de meest chagrijnige bezoeker nog kan veranderen in een blij ei...


Van peuters tot vliegveld

Mariella groeide op in de kantoorboekhandel van haar ouders, dus het winkeliers-gen had ze al. Toch besloot ze haar sociale skills op een andere manier in te zetten, namelijk als jeugdverzorgster en later als grondstewardess op Schiphol. Maar de onregelmatige diensten zorgden voor te veel hectiek. “Op een ochtend bracht ik mijn kinderen naar school en dacht ik: ‘Waar ben ik eigenlijk mee bezig?’”


Welke winkel?

“Wat zou je dán willen?”, vroeg Mariella’s echtgenoot. “In een winkel staan!”, antwoordde ze. “Oké, en welke winkel dan?”. Ze wist het meteen. “Modehuis Blok!”, één van haar favoriete adresjes. “Ik hield altijd al van die enorme ruimte, van die sfeervolle aankleding… En je gelooft het niet,” vertelt ze, “een week later stond er een vacature online…”


Broekies

Mariella werkt al twaalf jaar bij Blok. “En toch ben ik één van de ‘broekies’, haha. Sommigen zitten hier al bijna dertig jaar. Dat snap ik heel goed. Het is een typisch familiebedrijf, je bent hier geen nummer. We letten goed op elkaar. Als iemand een vermoeide indruk geeft, vragen we even hoe het gaat. Heel fijn.”


Vaatwasser- en vlekken

Maar die gastvrije stewardessenhouding heeft ze nog... “Bij Blok organiseren we twee keer per jaar een modeshow. Nou, laat mij dan maar wapperen met taartjes, koffie en prosecco! Ik houd ervan om gastvrouw te zijn. De vaatwasser is ook een beetje mijn ding, haha. Sowieso trek ik graag allerlei taken naar me toe. Ik ben zelfs een soort ‘vlekkenspecialiste’ geworden hier. Zit er make-up op een kraag? Hup, geef maar aan mij! Wat dat betreft hoef ik me nooit te vervelen. Als er geen klanten zijn, ga ik toch gewoon even speldenprikken?”


Vooroordelen

“Ik kan soms zo lachen om mezelf”, vertelt Mariella. “Bijvoorbeeld als de klanten op een regenachtige dag iets – nou ja – afstandelijker tegen me doen en ik dat ineens persoonlijk opvat, haha. Hoort erbij. En het verbaast me: als je zelf maar vriendelijk blijft, krijg je dat vaak terug. Dan blijkt een ogenschijnlijk introvert type ineens een schat van een mens! Inmiddels weet ik dan ook dat ik niet meer uit moet gaan van eerste indrukken.”


Cursus

“Op een gegeven moment stond ik een beetje stil in mijn werk”, vertelt Mariella. “Toen ben ik kennis gaan opdoen bij DETEX en CUBE, onder andere over grondstoffen en klantbeleving. Het is heel zinvol om de winkel door de ogen van de bezoeker te bekijken… Maar ik ben nog niet uitgeleerd hoor, haha! Ook al ben ik 55! Zo zou ik nog wel wat meer willen leren over de gedachtegang van mensen. En over de productiemethoden van alle duurzame merken die we hier verkopen…”


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page