top of page

De verhalen van een maatpakspecialist

Jelte Koenen (32) fietste jarenlang langs het imposante pand van Hoogenboom Mode aan de Molenstraat in Nijmegen, vol verwondering. Op een dag stapte hij door de vier meter hoge hekken om zijn cv achter te laten en voilà! Er ging een langgekoesterde droom in vervulling. Hoe vergaat het hem als verkoper en maatwerkspecialist?


‘Linkse’ mode

Hoogenboom Mode, trotse partner van voetbalclub N.E.C. staat al sinds 1953 bekend om de knappe maatpakken in het al even knappe monumentale winkelpand. Jelte: “Nijmegen is een vrij linkse stad. Niks ten nadele van de man hier op straat, maar die houdt er over het algemeen een beetje een gemakkelijke garderobe op na. Gelukkig weet de man die houdt van stijl – zowel voor casual als voor een maatpak - ons nog altijd goed te vinden.”Trainingsbroek of pantalon?

Toch was er ooit een tijd dat Jelte zich liever in een trainingsbroek begaf dan in een driedelig pak. Hij genoot een sportopleiding af aan het CIOS. “Maar ik kon geen werk vinden in die branche, dus ik begon na te denken over mijn andere drijfveren. Zo is het balletje gaan rollen wat betreft mijn liefde voor kleding. Ik kreeg een baan bij MEXX, waar ik binnen een half jaar groeide van verkoopmedewerker tot assistent-bedrijfsleider. Na het faillissement, werd ik benaderd voor de functie van filiaalmanager van Blue 32 in Arnhem. Maar ik was daar nog maar net begonnen, toen ik werd gevraagd om eens langs te komen bij Hoogenboom Mode. Die kans kon ik niet afslaan… Inmiddels werk ik dus hier als mode-adviseur en maatwerkspecialist.”


Maatspecialist

Maar maatwerkspecialist word je niet zomaar. “Daar heb ik verschillende cursussen voor gevolgd bij MUNRO in Amsterdam. Daarnaast heb ik ook nog een verkoopspecialist-cursus gedaan bij CUBE. Het opmeten ging in het begin trouwens niet meteen vlekkeloos, hoor. Maar gelukkig heeft de klant daar niks van gemerkt en hebben mijn collega’s me goed bijgestaan. Hoe vaker je het doet, hoe secuurder je gaat werken en hoe kritischer je wordt. De klant denkt misschien: “Dit jasje staat mooi, en zit lekker!”, maar als specialist zie je precies de verbeterpunten in de zomen, mouwen, enzovoorts. Het blijft iedere keer weer spannend, een maatpak verkopen.”


Praatje in de bar

Jelte: “Behalve die kostuums, vind ik confectiekleding ook ontzettend gaaf… Broeken, shirts, alles! Sowieso is het een feestje hier elke dag te mogen staan. Door de sfeer, de kleding en de mooie winkelruimte. Ik leer hier bovendien heel veel. Wij allemaal. Zelfs winkelmedewerkers die zich niet met het maatwerk bezighouden, mogen vaak nog een dagje met de maatwerkcursus meelopen, zodat ze vragen van de klant altijd goed kunnen beantwoorden. Zo ontwikkelen we ons elke dag. Uiteindelijk zou ik waarschijnlijk wel floormanager willen worden, of in elk geval iets meer verantwoordelijkheid willen krijgen. Verder fotografeer ik heel graag, dus misschien dat ik daar binnen de mode ook nog wel iets mee zou willen doen.”


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page